Search Books,Movies And Games

ICICI Bank PO Previous year solved papers

Books For Preparation



Solved question paper of ICICI Bank PO


ICICI Bank PO 2010 Computer Awareness Solved Paper


Page1        Page2

1. In a survey of more than 500 companies and government agencies, ____________ percent detected computer security breaches.
A. 20
B. 75
C. 85
D. 99
Answer: C


2. The survey showed that these businesses lost more than ____________ due to security breaches.
A. $100,000 each
B. $377 million
C. five employees each
D. $1 million
Answer: B


3. The typical computer criminal is a(n):
A. young hacker.
B. trusted employee with no criminal record.
C. trusted employee with a long, but unknown criminal record.
D. overseas young cracker.
Answer: B


4. The majority of computer crimes are committed by:
A. hackers.
B. insiders.
C. overseas criminals.
D. young teenage computer geniuses.
Answer: B


5. The common name for the crime of stealing passwords is:
A. spooling.
B. identity theft.
C. spoofing.
D. hacking.
Answer: C Reference: Theft by Computer


6. Collecting personal information and effectively posing as another individual is known as the crime of:
A. spooling.
B. identity theft.
C. spoofing.
D. hacking.
Answer: B


7. Malicious software is known as:
A. badware.
B. malware.
C. maliciousware.
D. illegalware.
Answer: B


8. A program that performs a useful task while simultaneously allowing destructive acts is a:
A. worm.
B. Trojan horse.
C. virus.
D. macro virus.
Answer: B Moderate


9. An intentionally disruptive program that spreads from program to program or from disk to disk is known as a:
A. Trojan horse.
B. virus.
C. time bomb.
D. time-related bomb sequence.
Answer: B


10. In 1999, the Melissa virus was a widely publicized:
A. e-mail virus.
B. macro virus.
C. Trojan horse.
D. Time bomb.
Answer: A


11. What type of virus uses computer hosts to reproduce itself?
A. Time bomb
B. Worm
C. Melissa virus
D. Macro virus
Answer: B


12. The thing that eventually terminates a worm virus is a lack of:
A. memory or disk space.
B. time.
C. CD drive space.
D. CD-RW.
Answer: A


13. When a logic bomb is activated by a time-related event, it is known as a:
A. time-related bomb sequence.
B. virus.
C. time bomb.
D. Trojan horse.
Answer: C


14. A logic bomb that was created to erupt on Michelangelo’s birthday is an example of a:
A. time-related bomb sequence.
B. virus.
C. time bomb.
D. Trojan horse.
Answer: C


15. What is the name of an application program that gathers user information and sends it to someone through the Internet?
A. A virus
B. Spybot
C. Logic bomb
D. Security patch
Answer: B
16. Standardization of Microsoft programs and the Windows operating system has made the spread of viruses:
A. more complicated.
B. more difficult.
C. easier.
D. slower.
Answer: C


17. HTML viruses infect:
A. your computer.
B. a Web page in the HTML code.
C. both a Web page and the computer that is viewing it.
D. No


18. Software programs that close potential security breaches in an operating system are known as:
A. security breach fixes.
B. refresh patches.
C. security repairs.
D. security patches.
Answer: D


19. When customers of a Web site are unable to access it due to a bombardment of fake traffic, it is known as:
A. a virus.
B. a Trojan horse.
C. cracking.
D. a denial of service attack.
Answer: D


20. ___________ is the measurement of things such as fingerprints and retinal scans used for security access.
A. Biometrics
B. Biomeasurement
C. Computer security
D. Smart weapon machinery
Answer: A


21. What is the most common tool used to restrict access to a computer system?
A. User logins
B. Passwords
C. Computer keys
D. Access-control software
Answer: B


22. The most common passwords in the U.S. or Britain include all EXCEPT:
A. love.
B. Fred.
C. God.
D. 123.
Answer: D


23. Hardware or software designed to guard against unauthorized access to a computer network is known as a(n):
A. hacker-proof program.
B. firewall.
C. hacker-resistant server.
D. encryption safe wall.
Answer: B


24. The scrambling of code is known as:
A. encryption.
B. a firewall.
C. scrambling.
D. password-proofing.
Answer: A


25. If you want to secure a message, use a(n):
A. cryptology source.
B. encryption key.
C. encryption software package.
D. cryptosystem.
Answer: D


ICICI Bank po solved papers


Click here

No comments:

Post a Comment

Followers