Search Books,Movies And Games

LIC Assistant Administrative Officer 2009 Exam Paper

Books For Preparation LIC Assistant Administrative Officer 2009 Exam Paper Previous Year 2009 LIC Assistant Administrative Officer Exam


Q1. The central office of the Life Insurance Corporation of India (LIC) is located at -

(A) Kolkata

(B) New Delhi

(C) Chennai

(D) Pune

(E) Mumbai

Ans : (E)

Q2. Th Life Insurance Corporation Of India has how many Zonal offices in India ?

(A) Five

(B) Seven

(C) Ten

(D) Fifteen

(E) None of these

Ans : (B)

Q3. Which of the following schemes was launched by the LIC in December 2001 with the object to lessen the burden of parents in meeting the educational expenses of their children ?

(A) Krishi Shramik Samajik Suraksha Yojana

(B) Jan Shree Bima Yojana

(C) Shiksha Sahyog Yojana

(D) Bhagyashree Child Welfare Bima Yojana

(E) None of these

Ans : (C)

Q4. If an organization wishes to venture into Insurance Business it has to obtain a licence first from which of the following ?

(A) Indian Bnaks Association (IBA)

(B) Security and Exchange Board of India (SEBI)

(C) Tariff Advisory Committee (TAC)

(D) Insurance Regulatory and Development Authority (IRDA)

(E) None of these

Ans :(D)

Q5. Which of the following schemes launched in the year 2000 by the LIC replaced social Securitty group Insurance Schemes (SSIGS) and Rural Group Life Insurance Schemes (RGLIS) ?

(A) Janshree Bima Yojana

(B) Bhagyashree Child Welfare Bima Yojana

(C) Jan Arogya Bima Yojana

(D) Raj Rajeshwari Mahila Kalyan Yojana

(E) None of these

Ans : (A)

Q6. How many maximum children from a family are covered for the benefits under the Shiksha Sahyog Yojana launched by the LIC ?

(A) One only

(B) Two only

(C) Three only

(D) One Girl Child only

(E) None of the

Ans : (B)

Q7. The punch line of the advertisement of which of the following organization is "Jindagi ke sath bhi Jindagi ke bad bhi" ?

(A) New India Assurance

(B) General Insurance Corporation

(C) ICICI Prudential

(D) Life Insurance Corporation Of India

(E) None of these

Ans : (D)

Q8. On December 6yh 2006, the president of India launched on exclusive health Insurance Scheme for senior citizens. Which of the following insurance company has launched the schemes ?

(A) National Insurance Company

(B) Life Insurance Corporation Of India

(C) ICICI Prudential

(D) HDFC Life

(E) None of these

Ans : (A)

Q9. Which of the following cities does not have one of the zonal offices of the Life Insurance Corporation Of India ?

(A) Mumbai

(B) Kolkata

(C) Chennai

(D) Hyderabad

(E) Jhansi

Ans :(E)

Q10. Which of the following Scheme was launched by the LIC to provide life insurance protection, perodical lumpsum survival benefit and pension to the agricultural workers in India ?

(A) Krishi Shramik Samajik Suraksha Yojana

(B) Jan Shree Bima Yojana

(C) Mahila Kalyan Yojana

(D) Sampurna Arogya Bima Policy

(E) None of these

Ans : (A)

Q11. Anmol Jeevan is a …….. of the LIC

(A) Basic Life Insurance Plan

(B) Term Insurance Plan

(C) Children's Plan

(D) Pension Plan

(E) None of these

Ans : (B)

Q12. Duran Lineb devides which of the following pair of the countries ?

(A) China - Afghanistan

(B) Afghanistan - Pakistan

(C) India - Pakistan

(D) India - Nepal

(E) Bangladesh - India

Ans :(B)

Q13. Who has become the second person of Indian origin to go into space after Kalpana Chawala ?

(A) Koneru Humpi

(B) Indra Nooyi

(C) Sunita Williams

(D) Sudha Murti

(E) None of these

Ans : (C)

Q14. Lic policy holders do not get any income tax benefit under which of the following sections of the income tax act ?

(A) Section 80C

(B) Section 68 A, B and C

(C) SecTION 80 CCC

(D) Section 80 CD

(E) None of these

Ans : (B)

Q15. Premium to LIC policies can be paid by which of the following modes ?

(a) Cash

(b) Cheque

(c) Electronic Charging Machine

(A) Only a

(B) Only b

(C) Only c

(D) Both a and b

(E) All a, b and c

Ans : (E)

Q16. Customers of Lic can now get information about their policies by dialing which of the following telephone numbers in most of the centres ?

(A) 101

(B) 135

(C) 136

(D) 1251

(E) None of these

Ans : (D)

Q17. Which of the following is the pension plan of the LIC

(A) Jeevan Adhar

(B) Jeevan ANAND

(C) Jeevan Akshay

(D) Amulya Jeevan

(E) None of these

Ans : (C)

Q18. Which of the following is not a scheme of the LIC ?

(A)Jeevan Sangam

(B) Jeevan Saral

(C) Jeevan Adhar

(D) Jeevan Pramukh

(E) None of these

Ans : (A)

Q19. Which of the following is a term Assurance plan of the LIC ?

(A) Jeevan Akshay

(B) Jeevan Adhar

(C) Jeevan Nivesh

(D) Jeevan Nidhi

(E) None of these

Ans : (E)

Q20. Which of the following is the Basic Life Insurance Plan of the Life Insurance Corporation Of India ?

(A) Jeevan Tarang

(B) Jeevan Nidhi

(C) Jeevan Adhar

(D) Jeevan Umang

(E) None of these

Ans : (E)
 

3 comments:

Neel said...

I would like to know about LIC AAO exam, study material as well as previous years question papers....Plz help!!

Dr.Neelam
drneelam4u@gmail.com

sk said...

hello pls send me lic aao exam question paper and study meterial help me pls
skhabeeb3@gmail.com

dialabank said...

Really good one........
Thanks for sharing with us...

LIC Amulya Jeevan

Post a Comment

Followers